Vești pentru organizatori, părinți și copii privind condițiile de participare la turneele de șah omologate din următoarea perioadă

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1090 din 6 octombrie 2021, anexa 3, art 14, alin. (4): persoanele cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani nu au obligația să prezinte documente care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea cu virusul SARS-CoV-2 dacă acestea sunt însoțite de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani și care face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi si a 180-a zi ulterioară confirmării cu virusul SARS-CoV-2. Testarea rapidă nu este admisă pentru persoanele majore însoțitoare.

Organizatorii au dreptul și obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital folosind secțiunea “Verificare reguli interne” din aplicația mobilă “Check DCC” pentru verificarea autenticității, valabilității și integrității certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

În cazul șahiștilor proveniți din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind Covid 19, organizatorii vor verifica existența documentelor pe suport de hârtie care să ateste vaccinarea sau vindecarea.