Cantonament performanță Iași 6-14 aprilie

Organizat sub egida FIDE, de FRȘah în colaborare cu Academia de Șah Cotnari, cantonamentul de performanță ce se desfășoară la Iași a început sub cele mai bune auspicii! Grupa de mare performanță, sub atenta îndrumare a marilor maeștri Igor Lysyi (Rusia) și Dimitri Svetushkin (Moldova), se antrenează la cel mai înalt nivel, gazda primitoare fiind Hotel Moldova. Alături de titularul echipei naționale, Bogdan Deac, participă tinerele speranțe Miruna Lehaci, Mihnea Costachi, David Gavrilescu și George Stoleriu, iar din Republica Moldova – tinerii de mare viitor Vladimir Hamitevici, Andrei Macovei, Ivan Schițco și Nikita Morozov.

În același timp, grupele cu cei mai buni copii și juniori mici din Iași lucrează, găzduiți la frumoasa sală a Academiei de Șah Cotnari, cu reputații antrenori Vladislav Nevednicii, Vladimir Danilov, Vlad Ungureanu și instructorul Ștefan Axinte, sub coordonarea directă a antrenorului federal FRȘah, Radu Breahnă.

D-l Sorin Iacoban, președintele FRȘah, a declarat: “Acest cantonament este un bun  exemplu de colaborare între federațiile de șah din Republica Moldova și România. Cred că acesta este cel mai bun mod pentru ca ambele echipe să obțină cele mai bune rezultate internaționale.”