Protocol de Colaborare între Ministerul Educației și FRȘah

Șahul și educația nu sunt doar discipline similare. Din foarte multe puncte de vedere, șahul reprezintă un domeniu educativ. O pasiune ce are darul de a șlefui frumos, chibzuit și sănătos, mințile unor întregi generații, învățând, încă de mici, copiii să fie creativi, atenți, perspicace, răbdători, calculați și, dincolo de toate, fair-play.

Avem o mulțime de proiecte pe care ne dorim să le derulăm în anii care vin însă e firesc să ne propunem de asemenea să continuăm parteneriatele care au adus cu adevărat plus-valoare nu doar șahului românesc ci și comunității în general. Suntem fericiți astfel să anunțăm faptul că protocolul de colaborare cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului continuă pentru alți (cel puțin) trei ani, mulțumind atât fostului președinte FRȘah Sorin Iacoban cât și maestrului FIDE Vlad Ungureanu pentru că au făcut acest lucru posibil de acum.

Concret, protocolul de colaborare actual își propune să aducă împreună inspectoratele școlare și profesioniștii din lumea șahului pentru a putea crea un cadru propice dezvoltării și inovării sportului minții în școli, astfel încât elevii să poată desluși tainele acestui sport fascinant, dezvoltându-se de asemenea, în mod natural, multi-lateral. Disciplina opțională „educație prin șah” va continua în acest fel să crească frumos și va deveni în timp, suntem convinși, un veritabil pilon al educației din România.

Gens una sumus!

Click aici pentru a descărca Protocolul de colaborare >>

Scroll to Top