ROMPETROL susține campania „Șahul în Școală” derulată de Federația Română de Șah

Rompetrol, una dintre cele mai mari companii românești, se alătură Federației Române de Șah și asigură tipărirea a 1.000 de manuale de specialitate. Șahul este materie opțională în ciclul de învățământ primar, iar predarea „sportului minții” este reglementată prin două ordine de ministru O3249/2014 și O5078/2014. Manualele, realizate de Vlad Ungureanu, profesor de matematică, și de Vladimir Danilov, profesor de informatică, sunt destinate anilor I și II de studiu, toate cele 1000 de exemplare urmând a fi distribuite gratuit către unități de învățământ. Autorii au o bogată experiență didactică, fiind totodată șahiști cu titluri internaționale implicați în strategia de promovare a șahului în școală, atât în cadrul Federației Internaționale de Șah FIDE, cât și la nivel european prin Federația Europeană de Șah ECU.
Introducerea șahului în sistemul de învățământ este susținută și de Parlamentul Uniunii Europene prin Declarația Scrisă 0050/2011.
Prin implicarea în introducerea șahului în școli, Rompetrol efectuează o mutare câștigătoare pentru viitorul României și oferă șansa tinerelor generații să ajungă mai departe.
FRȘah, februarie, 2021.