Noii antrenori ai loturilor naționale de juniori

La propunerea Colegiului Central de Antrenori, Consiliul Director al FRȘah a desemnat noii antrenori-coordonatori ai loturilor de juniori ale țării noastre: Elena-Luminița Cosma (loturile de junioare) și Nad-Titus Petre (loturile de juniori).

Palmaresul impresionant al marii maestre Elena-Luminița Cosma cuprinde, la vârf, un titlu mondial de junioare (1990), 12 prezențe în echipa olimpică a României (cu medalie de argint pe masa 3, în 1998), o Cupă a Cluburilor Europene (1997, cu AEM Luxten Timișoara), trei titluri de campioană a României la senioare (1992, 2010, 2018), precum și alte titluri naționale sub culorile echipelor la care a evoluat (cel mai recent anul trecut cu Medicina Timișoara, club la care e legitimată). Este absolventă a Școlii Naționale de Antrenori (calitate în care activează în cadrul Clubului Central de Șah) și FIDE Trainer.

Nad-Titus Petre este maestru internațional din anul 2012, jucător și antrenor în cadrul clubului Medicina Timișoara. Deține de opt ani titlul de FIDE Trainer, perioadă în care a condus în mai multe rânduri, ca antrenor, delegațiile de juniori ale României, inclusiv la Campionatul European pe echipe din 2018, unde țara noastră a câștigat medaliile de aur.

În aceeași ședință a Consiliului Director, au fost reconfirmați ca antrenori ai echipelor olimpice ale României marii maeștri Ciprian Nanu (echipa feminină) și Alin Berescu (echipa masculină).

Scroll to Top