Două locuri în top 10 european pentru juniori

În perioada 18-20 septembrie s-a desfășurat Campionatul European online pentru juniori (12, 14, 16 și 18 ani), în sistem „hibrid”: competiția s-a disputat online (pe tornelo.com, noul server înființat de ECU, forul organizator), dar cei peste 700 de participanți au jucat nu de acasă, ci de la sală (cu zoom și sharescreen), sub supravegherea unui arbitru local (incinta fiind monitorizată și de la centrul de organizare, prin webcam).

Participanții din România, selectați în urma Concursului Național online din august, au fost grupați la București (15, arbitru: Dinu-Ioan Nicula), Arad (5, arbitru: Alin Câmpeanu) și Iași (3, arbitru: Vladimir Danilov), disputându-se câte 3 runde pe zi, la ritmul de 25 minute KO + 5 secunde/mutare (șah rapid). Căpitanul echipelor noastre naționale a fost Ion-Șerban Dobronăuțeanu.

Rezultate de vârf au fost obținute de către David Gavrilescu (loc 5 la U18) și Filip Magold (loc 7 la U12), următoarele clasări din rândul băieților fiind ale lui Radu-Fabian Dobre (loc 20 la U14) și Sasha-Matei Crăciun (loc 23 la U12).

La fete, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de către Maria Pîrvan (loc 14 la F12) și Miruna-Daria Lehaci (loc 16 la F18), urmate de Alexia-Teodora Puia (loc 26 la F14), Denisa-Andreea Bucur (loc 26 la F18) și Alessia-Maria Ciolacu (loc 29 la F16).

Competiția a fost dominată de reprezentanții Rusiei, cu 6 medalii de aur, câte un titlu revenind juniorilor din Azerbaidjan și, respectiv, Belarus.

Aici găsiți rezultatele >>