Comisia Sah Online: “FIDE Online Olympiad 2020”, Romania intra astazi 14 august 2020 in competitie

Intre 24 iulie si 30 August 2020 are loc Olimpiada FIDE online pentru echipele nationale. Marele eveniment se desfasoara pe serverul Chess.com, intr-o formula diferita de sahul OTB. Echipele sunt mixte si exista cateva conditii in formula de baza a nationalelor.

 Primele doua mese sunt Open, urmatoarele mese (3 si 4) sunt Feminin, masa 5 este U20 Open si masa 6 este U20 Feminin.

REGULAMENTUL si programul turneelor, se poate consulta sau descarca aici

 Cu siguranta nu era posibil un sistem elvetian si desigur impartirea pe divizii, a fost solutia cea mai eficienta. S-au alcatuit 5 divizii, pe baza clasamentului “Gaprindashvili Cup” de la Olimpiada 2018. Acest clasament cumuleaza punctele (de meci, in Olimpiada respectiva) nationalei Open cu cele ale nationalei Feminine. In acest mod, Romania de pe locul 24 (cu 28 puncte, adica 14 obtinute de baieti si tot 14 de fete) a fost inclusa in Divizia 2, care va avea 5 serii a cate 10 echipe. Primele trei din fiecare serie, se califica in Top Division.

Se joaca la 15 minute/ jucator pentru toate mutarile. Incepand cu mutarea 1 se primeste un increment de 5 secunde, pentru fiecare mutare efectuata.

Componenta lotului Romaniei este urmatoarea:

GM Lupulescu Constantin (FIDE Rapid 2638) user Chess.com LupulescuC

GM Parligras Mircea-Emilian (2602) mirceaparligras

IM/WGM Bulmaga Irina (2351) IriBu

IM/WGM Peptan Corina-Isabela (2355) PeptanCorina

GM Deac Bogdan-Daniel (2556) BogdanDeac

WFM Lehaci Miruna-Daria (1847) miruna_daria28

GM Miron Costin-Lucian (2467) Predatoru

IM Gavrilescu David (2398) Ducu14

WGM Cosma Elena-Luminita (2244) lumi22

WGM Sandu Mihaela (2185) Mihaela_Sandu

IM Costachi Mihnea (2339) jacky72

WCM Bucur Denisa-Andreea (1751) nykb

Capitan echipa: GM Berescu Alin-Mile

Oficial federatie: GM Ionescu Constantin

 Site-ul oficial al competitiei: https://olymp.fide.com/

 

Conform programului stabilit, Romania va juca cele 9 runde in trei zile, intre 14 si 16 august 2020.
Componenta Grupei B, Divizia 2:

Singapore, Romania, Slovacia, Thailanda, Austria, Israel, Letonia, Moldova, IPCA (International Physically Disabled Chess Association), Grecia.

Nu sunt grozave facilitatile de a gasi si a urmari jucatorii in direct. Daca aveti sansa sa fiti deja acceptat ca prieten, al unuia dintre jucatorii nostri, este usor sa gasiti partida sa, prin intermediul butonului “Friends” in zona Live Chess de pe serverul Chess.com. Alta posibilitate este sa stiti username-ul jucatorului si sa il cautati la butonul similar unui binoclu. Sau cand se trateaza de jucatori cu rating mare, tot in zona Live la semnul similar unui mic podium, apar jucatorii de top si statusul lor. Daca joaca este specificat acest lucru. Faceti click si se deschide partida.

 Va pot furniza o formula cunoscuta pe Chess.com, care va permite sa urmariti partidele jucatorilor nostri direct in server. Acesta este un exemplu cu numai doi jucatori:
https://www.chess.com/live#m=BogdanDeac|PeptanCorina
Puteti sterge si adauga orice username (in mod normal sunt cele furnizate mai sus- in dreptul fiecarui component al lotului nostru), separand cu bara verticala. Daca respectivul joaca, se va incarca partida lui automat. O sa gasiti mici ferestre in partea de jos a ecranului sau in partea dreapta, pe care va trebui sa le alternati in functie de jucatorul pe care vreti sa il urmariti.

Link pentru toti componentii echipei noastre va pot oferi AICI.

Partidele ar trebui sa inceapa zilnic de la 08:00 UTC (11:00 in Romania) cu o runda la fiecare ora (11:00, 12:00, 13:00), trei runde pe zi.

Canalul Live pe site-ul oficial cu comentarii in direct, poate fi accesat AICI.

Va fi greu sa avem aspecte si ceva comentarii de la meciurile nationalei noastre, dat fiind ca sunt 25 meciuri simultan (5 grupe) iar in fiecare grupa vor fi 30 partide.

Succes tricolori!

Marian Tudorache

Presedinte Comisia Sah Online