Comisia Sah Online: Nations League

Pe 28 iunie 2020, se da startul unei noi competitii pe serverul Chess.com. Este singura de acest fel (meciuri intre natiuni, la un numar nelimitat de mese) la nivel mondial, in sahul online.

Se poate vorbi si despre o schimbare majora, privind administrarea competitiilor. Pana acum, cele mai importante competitii au fost incredintate sau infiintate de voluntari, cu suportul Chess.com.

 “Nations League” este organizata si administrata direct de Chess.com iar echipele au fost admise, numai daca sunt administrate de persoane din cadrul federatiilor de sah.

Activitatea noastra anterioara foarte bogata dar mai ales meciurile intre natiuni, in care am avut prezenta numeroasa si rezultate bune, au trimis echipa Romaniei in prima divizie. O misiune dificila, interesanta si ambitioasa. Avem nevoie de aportul celor mai buni jucatori ai Romaniei, pentru un rezultat bun sau foarte bun.

 Va invitam la debutul Romaniei in aceasta competitie oficiala Chess.com!

Duminica 28 iunie 2020: ROMANIA vs KAZAKHSTAN

RAPID (15m+ 2s) de la 19:00, adresa meci https://www.chess.com/live#tm=34343

BLITZ  (  3m+ 2s) de la 20:15, adresa meci https://www.chess.com/live#tm=34344

 Inscrierile in fiecare meci, sunt deschise cu o ora inainte de inceperea lui.

In fiecare saptamana va fi o runda. Urmatorii nostri adversari, vor fi pe rand: Argentina, Grecia, Statele Unite, Anglia, Brazilia si Polonia.

La o simpla trecere in revista a “loturilor” echipelor din prima divizie, observam ca Polonia are primii 50 jucatori cu rating peste 2579 la Blitz, in frunte cu GM Duda (3050). Statele Unite au primii 50 la Blitz peste 2476, Anglia cu GM Gawain Jones (2787) in fruntea listei, Argentina cu GM Pichot (extrem de puternic online, 2764).

 Nu stam rau nici noi, cu primii 50 undeva peste 2300 si GM Bogdan Deac (2789) in capul listei dar si alti foarte tineri IM (Ducu Gavrilescu 2749, Mihnea Costachi 2665) plus campionul online si clasic GM Lucian Miron (2602).

Marian Tudorache

Presedinte Comisia Sah Online