Rezultate CN Sah Online

Campionatul National de sah online s-a incheiat duminica seara prin victoriile Marilor Maestri Lucian Miron la masculin si Luminita Cosma la feminin.

Miron, campionul en-titre fiind campionul Romaniei din anul 2019, confirma evolutia foarte buna din ultimii ani, in finala a castigat cu 1,5 la 0,5 meciul cu Maestrul International Robin Dragomirescu.

 

La feminin, Luminta Cosma, de 3 ori campioana a Romaniei si o membra de baza a echipei nationale, a castigat finala cu 1,5 la 0,5 in fata Maestrei Internationale Andreei-Marioara Cosman.

S-a jucat in format de 16 jucatori repartizati in 4 grupe, urmat de meciuri eliminatorii in sferturi, semifinale si finala. Campionatul a fost transmis in direct pe Facebook si a beneficiat de comentariile capitanilor echipelor nationale Marii Maestri Alin Berescu (la masculin) si Ciprian Nanu (la feminin), impreuna cu invitati.

In aceasta perioada de izolare, Federatia Romana de Sah a organizat mai multe meciuri intertari atat pentru echipele de seniori cat si de juniori si, in functie de evolutia pandemiei, sahistii spera ca din luna iulie sa poata reincepe concursurile de sah la masa.