Stiri din sahul online

In prim plan meciul (de fapt sunt trei sectiuni) cu Bosnia Hertegovina din cadrul LCEL (Live Chess European League), pe serverul Chess.com. Ca sa lamurim situatia, nu sunt alte servere in care natiunile s-au organizat si au infiintat campionate. De aceea la nivel de natiuni, numai pe Chess.com sunt astfel de competitii.

ROMANIA LIVE CHESS este initiatorul si organizatorul acestei competitii la nivel european. In paranteza spus, exista si o competitie mondiala (LCWL), in care insa, comunitatea romaneasca de sah Daily (tip corespondenta) ne blocheaza accesul la o competitie de tip Live (sic), prevalandu-se de calitatea sa de prim inscris (nu se accepta doua echipe din aceeasi natiune) si refuzand posibilitatea romanilor de a activa si acolo cu o echipa mult mai puternica, capabila sa promoveze si sa faca fata primei divizii.

Revenind la LCEL, sa spunem ca jucam de fapt, cu adversari din prima divizie mondiala, adica in compania Ukrainei (ultima campioana mondiala la Bullet, Blitz si Chess960) si a puternicelor echipe ale Rusiei, Serbiei (ultima campioana la sah Rapid), Bosnia Hertegovina, Franta, Cehia si Azerbaijan.

Se joaca in cadentele Bullet (2+1), Blitz (5+2) si Rapid (10+2) la un numar de mese nelimitat. Desigur rezultatul este influentat in buna masura de prezenta a cat mai multi jucatori si cat mai puternici. Sunt asezati in ordine rating si meciul porneste in paritate numerica, jucand impotriva aceluiasi adversar la o sectiune, doua partide. Cu albele si respectiv cu negrele. Echipa care aduna mai multe puncte, castiga meciul si primeste 1 punct in Clasamentul pe echipe Bullet si cate 2 puncte in caz de victorie pentru Clasamentele echipe Blitz si Rapid. Aceste trei sectiuni se insumeaza si construiesc rezultatul final al unei intalniri intre tari. Logic o astfel de intalnire, aduce maxim 5 puncte, daca se castiga toate sectiunile.

Duminica 16 februarie 2020, avem o confruntare foarte dificila cu finalista mondiala anul trecut la Rapid: Bosnia Hertegovina. Primele mutari vor fi efectuate incepand cu ora 21:00. Avem nevoie de jucatori cat mai multi si avem nevoie de jucatori puternici, care jucand la primele mese, pot face misiunea celor de la mesele urmatoare, ceva mai usoara.

Programul este acesta:

21:00 meciul BULLET 2+1, adresa directa:https://www.chess.com/live#tm=6081

21:20 meciul BLITZ 5+2, adresa directa:https://www.chess.com/live#tm=6083

22:00 meciul RAPID 10+2, adresa directa:https://www.chess.com/live#tm=6082

Situatia la zi in aceasta competitie aici: http://chess-results.com/tnr507603.aspx?lan=1

Va rugam sa va inscrieti in clubul nostru ROMANIA LIVE CHESS pe Chess.com, din timp pentru a putea juca aceste intalniri. Va asteptam si speram sa reusim impreuna o victorie importanta!

Clubul nostru este de asemenea organizatorul unui alt turneu la nivel de server, Olimpiada Cluburilor, care se joaca in cadenta 10+0 si are doua clasamente. Unul olimpic in care conteaza numai primele 10 mese si al doilea pentru amatori (identic cu LCEL, adica numar de mese nelimitat). Acolo avem printre adversari: Uruguay, Mexic, Filipine, Chile, Uzbekistan, Pakistan, Nicaragua.

Situatia la zi aici: http://chess-results.com/tnr502671.aspx?lan=1&art=46

Pe acest server nu ne limitam numai la meciurile cu alte natiuni. Avem o activitate continua si anterior am informat (aici) despre GRAND PRIX RLC 2020, competitie care va dura tot anul in curs si care a ajuns deja la etapa cu numarul 15. Actual sunt peste 100 jucatori care s-au inscris la turneele noastre. Liderul dupa 15 etape este un tanar si promitator jucator al Romaniei,FM George Stoleriu, urmat de o alta tanara speranta a sahului romanesc Mihai Stefan.

Click aici pentru CLASAMENTUL GENERAL dupa 15 etape

Activitatea pe Chess.com este una voluntara si trebuie sa mentionez ca fara ajutorul unor persoane deosebite, in administrarea acestor actiuni si fara ajutorul membrilor inscrisi (actual se apropie de 400), nu se realiza nimic.

Administratorii Romania Live Chess sunt: Monica Topircean (Sibiu), Ciprian Valentin Pirvu (Brasov) capitanul echipei, Octavian Mihai Martis (Bucuresti), Mihai Stefan (Bucuresti), Ioan Sim (Resita) si Marian Tudorache (Moreni).