”Cupa Primăverii la Șah” – Sectorul 5 București

Frumoasa sustinere a șahului oferita de Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache” Sector 5 continua si in anul 2019. Competiția „Cupa Primaverii” a avut loc in condiții foarte bune de desfășurare asigurate de Primăria Sectorului 5, Primar dl. Daniel Florea, prin Centrul Cultural și de Tineret impreuna cu FRȘah, in cadrul modernei Sali de sport a Liceului Teoretic ”Ion Barbu” și a reunit 120 de elevi, concursul fiind dedicat copiilor care locuiesc și învață în Sectorul 5 al Capitalei.

Reamintim că la 16 septembrie 2018, Federația Română de Șah în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache” a organizat, pe Platoul Universitătii Nationale ”Carol I” din Bucuresti, un eveniment de anvergură pentru omagierea Centenarului Marii Uniri: Concursul de blitz pentru copii “Centenar”, cu participarea a numerosi copii din intreaga tara.

Reprezentantii Centrului Cultural și de Tineret Sector 5 au afirmat, printre altele: „Prin intermediul acestui eveniment, dorim să susținem legitimarea mai multor copii la cluburile de specialitate, în vederea perfecționării lor. Am sesizat că mai multe îndrumătoare au fost impresionate de numărul mare de elevi doritori să fie prezenți la ”Cupa Primăverii la Șah” și implicit să joace șah, ceea ce ne-a dus cu gândul la colaborarea cu Federația pe intreg parcursul anului 2019”.