O initiativa deosebita a INSOFT Development & Consulting

In perioada 23 aprilie – 13 iunie, 2012, INSOFT Development & Consulting a derulat programul pilot de initiere in sah cu ajutorul lectiilor interactive learnIN, in Scoala cu clasele I-VIII nr. 22 „Mexic” din Bucuresti.

Cu aceasta ocazie, cei 24 de elevi selectati din clasele a III-a si a IV-a au avut oportunitatea sa descopere tainele sahului chiar de la maestra internationala Luiza Marin si marele maestru Mihail Marin, care i-au indrumat pe intreaga durata a cursului si le-au dezvaluit strategia si tactica de joc.

Pe parcursul celor doua luni de cursuri, sahistii juniori au invatat pas cu pas atat felul in care se muta piesele de sah, cat si principalele idei de joc care ii pot ajuta sa devina din simpli jucatori, castigatori.

Micutii au dovedit rapiditate in asimilarea informatiilor care, datorita structurii lectiilor multimedia learnIN, au fost prezentate prin intermediul unei suite de aplicatii interactive –tutoriale, situatii problema, teste, animatii 2D si 3D precum si secvente audio, adaptate nivelului lor de intelegere si invatare.

„Copiii au fost foarte receptivi cu atat mai mult cu cat au avut parte de o experienta inedita. Lectiile de sah au fost prezentate pe calculator, prin intermediul cursurilor learnIN, structura si interfata acestora facilitand intelegerea si invatarea rapida. Pe parcursul celor doua luni de curs, micutii au avut progrese remarcabile si au dobandit un volum mare de cunostinte intr-un timp relativ scurt” a declarat Luiza Marin – maestra internationala de sah.

Programul pilot s-a incheiat cu un concurs organizat intre micuti si care a fost arbitrat de cei doi maestri internationali. Astfel, pe parcursul a cinci runde de joc desfasurate in sistem elvetian, elevii au pus in aplicare cele mai bune tactici astfel incat sa isi dovedeasca adversarii.

„Programul pilot a fost un succes si ne bucuram ca, impreuna cu INSOFT, am avut ocazia sa le oferim elevilor nostri oportunitatea de a invata sah prin intermediul unei metode inovative si atragatoare cum sunt lectiile de sah learnIN. Ne dorim ca pe viitor sa putem oferi aceasta facilitate cat mai multor copii care urmeaza cursurile scolii noastre” a declarat Petru I. Flesner –Directorul Scolii cu clasele I-VIII nr. 22 „Mexic”.

Despre learnIN

Suita de solutii learnIN include aplicatii integrate de eLearning dezvoltate de specialisti cu o mare experienta in domeniu. learnIN cuprinde atat o platforma moderna de eLearning (LCMS –Learning and Content Management System) cat si continut educational digital (eContent) realizat la cele mai inalte standarde de calitate.

Solutia learnIN se adreseaza atat sectorului privat cat si celui public oferind functionalitati specifice pe baza obiectivelor si rezultatelor asteptate de fiecare client.

Mai multe informatii sunt disponibile la: www.learnin.ro.

Despre INSOFT Development & Consulting

INSOFT Development & Consulting este prezenta pe piata de IT&C din Romania din anul 2008. Portofoliul de produse INSOFT cuprinde o gama larga de solutii informatice adresate domeniului educational (www.learnin.ro), sanatatii si mediului de afaceri, compania fiind totodata unul dintre principalii integratori de sisteme informatice complexe. INSOFT Development & Consulting dezvolta solutii IT complete: learnIN – platforma de eLearning si continut educational digital, portaluri la cheie, INSOFT CRM, aplicatii informatice personalizate. Certificarile de calitate obtinute, confirma respectarea urmatoarelor standarde: ISO 20000-1:2005, SR EN ISO 9001:2008, SR ISO 27001:2006, SR EN ISO 14001:2005, SR OHSAS 18001:2008.

Mai multe informatii sunt disponibile la: www.insoft-dc.ro.