S-a stins din viata Marius Chiricuta

S-a stins din viată după o lungă suferinţă cunoscutul şahist Marius Chiricuţă. A fost un tip foarte inteligent, un excelent inginer hidrotehnist, un organizator deosebit dar mai presus de toate un mare impatimit al şahului.

A fost sahist dotat cu o fantezie ieşită din comun, cautand mereu sacrificii, uneori compromitand soarta partidei, pentru frumusetea unei combinatii.

In ciuda talentului sau incontestabil , nu s-a impus în elita şahului datorită jocului său riscant şi poate temperamentului sau vulcanic. In schimb a fost unul din cei mai buni antrenori de copii şi juniori, dovedind un ochi calificat, o rabdare aparte si nu in ultimul rand o metodică originală şi eficientă . As sublinia că a fost primul care a remarcat-o pe Corina Peptan la un simultan, spunandu-i lui Cornel Pascalau : ocupă-te de fetiţa asta, că va ajunge mare jucătoare !

Am jucat cu Marius mii de blitzuri, am analizat o multime de pozitii, si am pus umerii amandoi la creşterea echipei AEM, la a carei infiinţare şi organizare a avut un rol decisiv.

Dispariţia sa prematură, lasa lumea şahului romanesc parcă mai săraca. Dumnezeu să-l odihnească in pace !

Sergiu Grunberg